1. Tuotesivuillamme käytetyt symbolit

Talvivuori

Vedenpitävyyden taso matala

Vedenpitävyyden taso korkea

2. Tietoa tuotteiden materiaaleista

Käsinemateriaali valitaan aina käyttötarkoituksen mukaan. Useimmat käsineet ovat eri materiaalien yhdistelmiä; näin voidaan hyödyntää eri materiaalien ominaisuuksia ja antaa paras mahdollinen suoja kutakin käyttötarkoitusta varten.

Nahka
Nahka on luonnonmateriaali, joka on luja, kestävä ja miellyttävä ihoa vasten. Sen osat ovat uloin pintanahka ja sisäpuolen haljasnahka. Pintanahka on pehmeä, kestävä, pitävä ja kosteudelta suojaava käsinemateriaali, jonka lämmönkestävyys on hyvä. Haljasnahan pinta on huokoinen ja se läpäiseekin kosteutta pintanahkaa helpommin. Samalla se on kuitenkin pitävä käsinemateriaali, jonka lämmönkestävyys on jonkin verran parempi kuin pintanahalla.

Siannahka
Siannahka on huokoista ja hengittää hyvin. Se pehmenee käytössä ja säilyttää pehmeytensä myös märkänä.

Naudannahka
Naudannahka on pitävä ja kosteudelta suojaava. Se on myös kestävä ja lämmin; siis erittäin sopiva työkäsinemateriaali.

Pukinnahka
Pukinnahka on kaikkein kestävin nahkalaji. Se on hyvin pehmeä luonnonlanoliininsa ansiosta. Pukinnahkaa pidetään kaksi kertaa kestävämpänä kuin naudannahkaa, vaikka kyseessä olisi yhtä paksut nahat. Kestävyytensä ja pehmeytensä vuoksi pukinnahka soveltuu hyvin materiaaliksi käsineisiin, joita käytetään tarkkuutta vaativaan työskentelyyn.

Luonnonkumi
Luonnonkumi eli lateksi on nimensä mukaisesti luonnonmateriaali, joka on hyvin elastinen ja pitävä. Tästä materiaalista valmistetut käsineet sopivat pukinnahasta valmistettujen tapaan tarkkuutta ja kestävyyttä vaativaan työskentelyyn. Luonnonkumi on lämmönkestävä ja antaa hyvän suojan vesiliukoisia kemikaaleja ja joitain happoja vastaan

Nitriili
Nitriili on luonnonkumin synteettinen vastine, jolla on erittäin hyvät mekaaniset ominaisuudet. Se antaa hyvän suojan öljypohjaisille kemikaaleille, bensalle, öljylle ja voiteluaineille ja monille liuottimille. Nitriilikäsinettä on helppo muotoilla ja se on hyvin pitävä.

Neopreeni
Neopreeni on ensimmäinen synteettisesti valmistettu kumi. Se ei ole yhtä kestävä kuin nitriili, mutta on pehmeä, elastinen ja pitävä sekä antaa suojan alkoholia, bensaa, öljyä ja voiteluaineita vastaan.

PVC (polyvinyylikloridi)
PVC on kestävä, pitävä ja jopa kylmässä pehmeytensä säilyttävä käsinemateriaali. Se suojaa vettä ja puhdistusaineita vastaan

PU (polyuretaani)
Polyuretaani on synteettinen, pitävä materiaali, joka antaa suojan kasvipohjaisia ja eläinkunnan rasvoja ja öljyjä vastaan.

Puuvilla
Puuvilla on hyvin hengittävä materiaali, joka ei tuota staattista sähköä. Se on miellyttävä ihoa vasten. Puuvilla on hyvin käytetty työkäsinemateriaali sekä sellaisenaan että yhdistettynä toisiin materiaaleihin, kuten nahkaan, PVC:hen ja nitriiliin.

Polyesteri
Polyesteri on polymeerikuituna vahva ja helppohoitoinen materiaali. Se ei kutistu eikä veny, se kuivuu nopeasti eikä rypisty. Polyesteri ei tuota staattista sähköä ja siitä valmistettuja työkäsineitä käytetään mm. elektroniikkateollisuuden asennustehtävissä.

Nylon
Nylon on kevyt ja elastinen, mutta kestävä muovipohjainen materiaali. Sitä käytetään käsineissä, jotka suojaavat käyttäjäänsä mm. staattiselta sähköltä. Nylon on perusmateriaali useissa elektroniikkateollisuudessa käytettävissä käsineissä.

Sulje valikko
×
×

Cart

Share via
Copy link
Powered by Social Snap